Clichés bestaan
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Floortje
03 Maart 2009 | Nederland, Amsterdam
Hier weer eens een bericht van ons vanuit het zonnige (op een enkele bui na dan) Sint Maarten.
Wat vliegt de tijd hier zeg. Nog maar een paar dagen en dan zijn wij hier alweer een maand. Dan hebben we er nog maar 4 te gaan. Het is een cliche, maar de tiid hat gjin skoft! Oke, jullie zijn benieuwd naar wat wij allemaal hebben beleefd vorige week. Heel veel natuurlijk, maar we beginnen bij het begin.
Vorige week zijn wij weer de hele week aan het werk geweest. Zo langzamerhand werd het weleens tijd dat Cor een keertje bij ons zou komen eten. We hadden afgesproken dat hij donderdagavond zou komen eten. Op woensdagavond zijn we dan ook maar druk begonnen met het opruimen van het appartement. Hilde is zelfs aan het dweilen geweest! Op donderdagmiddag nog wat extra borden en glazen gekocht en wij waren klaar voor ons bezoek. We hebben gezellig met z’n 4-en gegeten en daarna nog ergens een cappuccino gedronken (ja daar heb je hem weer!!) Was een leuke avond en Cor was behoorlijk onder de indruk van ons ‘studenten’ appartement.
Vrijdagavond wilden Hilde en ik nog even naar het vliegveld gaan om de vergoeding voor onze vertraagde koffers op te halen. Terwijl wij wegreden dacht ik al dit klopt niet helemaal. Auto aan de kant gezet. Bleek dat we een lekke band hadden. Hebben wij weer!! Gelukkig heeft de autoverhuurder diezelfde avond de auto nog gemaakt (hij is naar de eerst volgende chinees gereden om een spuitbus te halen en heeft daarmee de band weer gevuld :S) en konden we de auto ’s avonds gebruiken om op stap te gaan. Tenslotte is het vrijdagavond stapavond. Samen met de buren hebben wij weer een leuke avond gehad.
Voor zondag had Cor ons uitgenodigd om bij hem te komen eten en wat klusjes voor hem te doen. Dus zijn wij zondag om 12 uur in onze kluskleding richting Cor gereden. Eerst hebben we met z’n 4-en gebruncht en daarna werden we aan het werk gezet. Alle gordijnen moesten eraf gehaald en gewassen worden. Nou dat was nog een hele klus!! Hilde en ik hebben het zelfs gepresteerd om een deel van de rails naar beneden te halen. Maar plugje erin en de rails hing weer. Verder hebben Hilde en ik zijn hele cd collectie schoongemaakt en opgeruimd en Loes en Cor hebben alle dvd’s en boeken uitgezocht. ’s Avonds weer lekker gegeten en was het weer tijd om naar huis te gaan. Tenminste dat dachten we..
Toen we de auto wilde starten deed de auto het niet. Wat is dit nou weer?? Ja hoor accu leeg. Floortje had de lampen aan laten staan. Dat is dom! Cor heeft ons zijn auto maar meegegeven (want hij en zijn zoon hadden volgens hem absoluut geen startkabels) en zo konden we alsnog naar huis rijden. Tenminste dat dachten we….. Komen we bij ons appartement aan bedenk ik opeens dat de huissleutel nog in ONZE auto ligt en die stond natuurlijk nog bij Cor. Wij hebben van alles geprobeerd.. Via het balkon, de buren, ander balkon en de huisbaas om ons huis in te komen, maar niks mocht baten. Er zat dus niks anders op dan weer naar Cor te rijden en de sleutel uit onze auto te halen. Daarna weer naar huis gereden en waren we eindelijk thuis… Dat was een lange dag!! De volgende dag hebben we van een collega startkabels meegekregen. Wij met z’n vijven in een kleine Chevrolet 1.4 in de veronderstelling.. ja dat haalt ie wel.. okej uiteindelijk wel.. maar het was wel zweten!! Ja en toen.. gelukkig kwam de zoon van Cor, genaamd Henk, ons helpen.. die ons vertelde dat hij startkabels had… maar goed.. eind goed, al goed, daar gingen we weer!!
Test je kennis opnieuw!!
A is van de Antillen. Hey, daar zijn we nu!
B is van bananensiroop dat hebben we van Cor leren eten!
C is van cappuccino.. Dat drinken wij nu ook…
D is van Darren; onze autoverhuurder.
E is van dollar.. de euro kennen we niet.
F is van fietsen… wie gaat ons dat straks weer leren?
G is van garnalen.. Hilde heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt!!
H is van huissleutel. Daar passen wij nu beter op.
I is van insmeren.. daar hebben we nog niemand voor kunnen vinden!
J is van jehova’s.. die hebben we nog niet aan onze deur gehad.
K is van krabben… wat wil je met zoveel muggenbulten
L is van luilak.. maar maak er gerust kakkerlak van.
M is van mode.. dat kennen ze hier niet!
N is van niggers.. die zien we hier genoeg!!
O is van ophoepelen.. zoals Cor vaak zegt!!
P is van pizza… nog steeds niet gehad
Q is van qu’est ce que tu vas faire.. ja.. de fransen zijn ook van de partij.
R is van racen maar… ja dat kan onze auto.
S is van de Soggy Dollar bar.. daar zijn wij op vrijdagavond te vinden.
T is van Toyota. Onze supermooie witte Toyota Corolla.
U is van uitgaan... een hapje, een drankje en veel lol.. daarvan gaan wij uit onze bol!!
V is van vakantie.. dat hebben wij in het weekend.
W is van werken.. nee geen 24/7 maar 9/5 ;)
X is van xje die krijgen jullie van ons!!
Y is van ijstaartjes. Dit wordt door Floortje nog weleens verward met ‘ey schatjes!’
Z is van zwart.. dat worden wij straks ook!!
Dit was ons nieuws weer!! Houden jullie ons ook op de hoogte van al jullie belevenissen?
Dikke kus,
Hilde en Floortje
04 Maart 2009 - 06:52
Janne:
wiehoe! ik ben de eerste reactie vet cewl :-dp! Ik word wel jaloersig hoor.. Tweer is hier pet en tleventje is nog steeds t zelfde.. Dat ABC'tje is cewl, houden we er in ook, als je straks gaat trouwen weet ik nog wel wat een pittigere te bedenken Hilde :p
Wat dacht die Cor, ik een simpele naam, dan mn zoon ook?
Ik ga hardlopen, jaja want als jullie terugkomen heb ik als alles goed gegaan is de 10km van leeuwarden hard gelopen :D
Ik wil foto's zien! HEEEEEEEUL VEEEEEEEEUL foto's :D Vooral van t stappen en dronken meisjes en zo :D!
Kusjesss! -
04 Maart 2009 - 06:57
Hoi meiden!
jullie beleven wel wat met je auto ;D Mooi dat jullie je zo vermaken!
xxx -
04 Maart 2009 - 06:57
Johanna:
Ik wil foto's!!! Hoe gaat het met de rijbewij s Hilde ;)
04 Maart 2009 - 06:58
Leuk.. mijn stukje valt in het niets bij Janne haar verhaal ;D -
04 Maart 2009 - 07:02
Leuk.. mijn stukje valt in het niets bij Janne haar verhaal ;D -
04 Maart 2009 - 07:29
Annelet:
leuk,om jullie belevenissen te lezen,je kunt er wel een soap van maken!
ik krijg nu wel zin te komen,Floor de vlucht is al geboekt en..betaald!
doe Cor maar vast de groeten!
Annelet -
04 Maart 2009 - 07:54
Marijke:
Ik dacht dat ik van de 'wist je datjes' hield, maar op zich valt het ABC-tje ook in de smaak!
Nice ;) -
04 Maart 2009 - 15:32
Johanna:
what the fuck betekent soggy trouwens. (in een zin: ik ben in de soggy dollar bar)
04 Maart 2009 - 17:07
Ypie:
He meiden,
leuk om weer eens iets te lezen over jullie belevenissen. Ik zie het al voor me; dat gedoe zonder huissleutel!! En steeds weer denken wat de auto betreft: doet ie het of doet ie het niet!? Nog veel plezier!! -
05 Maart 2009 - 07:36
Rom:
Ha dames,
Sint Maarten verveelt nog niet? Uit jullie berichten blijkt dat Nederland niet wordt gemist. Goed zo en geniet maar lekker.
We houden contact.
dikke kus
rom -
06 Maart 2009 - 14:10
Sygrit:
Hey Floortje!
Wat een leuk verhaal, vooral dat ABC! Geniet van alles daar!! Hoop dat jullie minder regen hebben dan wie hier op Aruba ;)
Groetjes Sygrit